TBH
 
   
  Beheer en Onderhoud

Het beheer en onderhoud van grote landschappelijke tuinen, parken en landgoeden is een specialistisch onderdeel van de landschapsarchitetuur. Het uitgangspunt moet hierbij altijd zijn om het  terrein duurzaam instand te kunnen houden zonder afbreuk te doen aan het oorsponkelijk ontwerp en de kwaliteit van het groen.
Deze doelstelling lijkt voor de hand liggend, toch is de praktijk weerbastig. Veel landschappelijke tuinen hebben een compleet ander beeld dan dat de ontwerper ooit bedoeld heeft. Voorbeeld hiervan zijn kasteeltuinen, de tuinen zijn soms honderden jaren geleden ontworpen en aangelecht. Echter door het beheer niet op een juiste manier uit te voeren, verdwijnen in de loop der jaren de charakeristieke eigenschappen en details, waardoor een compleet ander beeld ontstaat. Door de uitgangspunten van het
ontwerp aan te halen en mee te nemen in het onderhoud, kan het beeld wat de ontwerper bedoeld heeft gehandhaaft blijft en de tand des tijds kan doorstaan. TBH is overigens sterk in het terugbrengen van deze details in een reconstructieplan. Verder maakt TBH onderhoudsplanningen en calculaties van het onderhoud, zodat u weet wanneer wat gedaan moet worden, en hoeveel het kost. Ook onderhandelen en bemiddelen met groenvoorziener en hoveniers over de prijzen en de te leven kwaliteit van het werk!